U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Jaap is graag bezig met wat we gemakshalve Publishing hebben genoemd. Hij is regelmatig aan het werk met het opmaken van drukwerk zoals de publicaties die uit zijn hobby voortkomen. Netjes ingebonden op eigen apparatuur.

Daarbij zijn de "plaatjes" voor hem even belangrijk als de "praatjes".

Het werken met beeldmateriaal is een soort hobby geworden. Het start vaak met eigen fotografie en het maken van video-opnamen. Daarna komt de bewerking en het combineren van het beeldmateriaal. Fotoshoppen, titels toevoegen tot en met het ondertitelen van video's. Vervolgens wordt het resultaat verwerkt en gedeeld op internet, in (foto-)boekjes of als losse flodder op WhatsApp of iets dergelijks.

De laatste jaren is daar het volledig in eigen beheer ontwerpen, drukken, snijden, vouwen en verzendklaar maken van kaarten bijgekomen. Bijvoorbeeld voor kerst en onze eigen trouwkaart. Zo maak je kaarten net iets persoonlijker.

Tenslotte is het bouwen van de websites iets dat veel met publishing te maken heeft. Elke site met sub-sites is een project op zich. Dat vergt een goede planning, waarbij alles in de lucht moet worden gehouden. Het structureren, ontwerpen, redigeren, beeldmateriaal verzamelen, opbouwen en tenslotte het publiceren is voor Jaap een mooie manier van bouwen aan een goed eindresultaat. Tenslotte wordt een goede documentatie gemaakt, zodat ook anderen hun weg kunnen vinden in het beheer van de sites. Eerder werd alles met de hulp van  algemene applicaties als Word gebouwd. Tegenwoordig (zoals deze site) worden sites ontwikkeld in de semiprofessionele Site Builder Plus-applicatie. 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?